-
Valami csokis
-
Valami csokis, mennyei brownie
Vágytam, valami édesre, valami boldogságra miközben tébláboltam a lakásban. Valamire ami kiegészíti azt a levest, amit ezen a borongós, őszi napon készítettem.
Hozzávalók egy kisebb tepsihez
- 3 db Milka trüffeles csoki ( elvileg étcsokiból kellene csinálni, de valahogy az nekem nem jön be)
- 10 dkg vaj
- egy korty főző tejszín
- 4 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg liszt
Ahogy készítsd:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olvaszd fel az étcsokit a vajjal, egy kortynyi tejszínnel. Fontos, hogy alacsony lángon tedd meg, mert különben elég hamar leég. Én egy picit szoktam vele csalni úgy, hogy egy kisebb tálban beteszem a mikróban, így 1-2 perc alatt kész lesz.
Ha meg van, akkor keverd össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az egészet csokis masszával, óvatosan forgasd össze.
Egy külön tálban tedd bele a lisztet, és keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd óvatosan öntsd össze, és keverd csomó mentesre. Nagyim mindig azt mondta, hogy ennek az a lényege, hogy egy irányba keverjük és mindig csak fakanállal.
Ezt az egészet, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele. Sütéshez elég lesz 20 perc. Ellentétben a többi sütivel, ennél az a lényeg, hogy tapadjon a fogpiszkálóhoz. Isteni, amikor felvágod és a közepén még folyik félig a csoki.
Jó tanács, langyosan az igazi, egy kis tejszínnel, mentával vagy éppen vanília fagyival.