Valami csokis

Édes kísértések

Valami csokis, mennyei brownie

Vágytam, valami édesre, valami boldogságra miközben tébláboltam a lakásban. Valamire ami kiegészíti azt a levest, amit ezen a borongós, őszi napon készítettem.

Hozzávalók egy kisebb tepsihez

  • 3 db Milka trüffeles csoki ( elvileg étcsokiból kellene csinálni, de valahogy az nekem nem jön be)
  • 10 dkg vaj
  • egy korty főző tejszín
  • 4 tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg liszt

Ahogy készítsd:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.  Olvaszd fel az étcsokit a vajjal, egy kortynyi tejszínnel. Fontos, hogy alacsony lángon tedd meg, mert különben elég hamar leég. Én egy picit szoktam vele csalni úgy, hogy egy kisebb tálban beteszem a mikróban, így 1-2 perc alatt kész lesz.

Ha meg van, akkor keverd össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az egészet csokis masszával, óvatosan forgasd össze.

Egy külön tálban tedd bele a lisztet, és keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd óvatosan öntsd össze, és keverd csomó mentesre. Nagyim mindig azt mondta, hogy ennek az a lényege, hogy egy irányba keverjük és mindig csak fakanállal.

Ezt az egészet, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele. Sütéshez elég lesz 20 perc. Ellentétben a többi sütivel, ennél az a lényeg, hogy tapadjon a fogpiszkálóhoz. Isteni, amikor felvágod és a közepén még folyik félig a csoki.

Jó tanács, langyosan az igazi, egy kis tejszínnel, mentával vagy éppen vanília fagyival.