Tárkonyos csirkeragu leves

Forrón és hidegen

Tárkonyos csirkeragu leves ( 6-8 személyre)

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell, apró darabokra vágva
  • 2 egész csont nélküli csirkecomb, felkockázva
  • 4 közepes répa,szeletelve
  • 2 petrezselyem, szeletelve
  • 1 egész paprika apró kockára vágva
  • 2 paradicsom, nyolcadolva
  • 0,5 kisebb apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd tört fokhagyma
  • 6 db közepes gomba, vékonyra szeletelve
  • 1,5 bögre zsenge zöldborsó

Fűszerezés:

  • 1 egész facsart citrom leve
  • 3 ek mustár
  • 0,5 ek tárkony
  • 1 ek só
  • 0,5 majoranna
  • 1  tk bazsalikom
  • 0,5 ek borsikafű
  • 0,5 ek tárkony
  • 2,5 dl tejszín

Ahogy készítsd:

A húst sózd meg és futasd át olívaolajon. Amikor már egy kis fehér „kérget” látsz rajta, szórd rá a majorannát, bazsalikomot és borsikafűvet. Forgasd át, tedd rá a mustárt és a citrom levének a felét. Hagyd egy picit, hogy barátkozzanak egymással, majd öntsd rá az összes zöldséget. Óvatosan kavard össze, egy picit párold, majd öntsd fel a fazék ¾-ig vízzel. Takaréklángon főzd kb. 1 órát, hogy az ízek jól összeérjenek.  Amikor majdnem kész szórd bele a tárkonyt és öntsd hozzá a citrom maradék levét. Hagyd még 10 percet főni. Ezután vedd le a gázról, lassan kevergetve add hozzá a tejszínt, majd egy rottyanásnyira tedd vissza főni.

Cipóban tálalva, egy –egy negyed citrommal tökéletes, selymes, karácsonyi leves.