-
Tárkonyos csirkeragu leves
-
Tárkonyos csirkeragu leves ( 6-8 személyre)
Hozzávalók:
- 1 csirkemell, apró darabokra vágva
- 2 egész csont nélküli csirkecomb, felkockázva
- 4 közepes répa,szeletelve
- 2 petrezselyem, szeletelve
- 1 egész paprika apró kockára vágva
- 2 paradicsom, nyolcadolva
- 0,5 kisebb apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd tört fokhagyma
- 6 db közepes gomba, vékonyra szeletelve
- 1,5 bögre zsenge zöldborsó
Fűszerezés:
- 1 egész facsart citrom leve
- 3 ek mustár
- 0,5 ek tárkony
- 1 ek só
- 0,5 majoranna
- 1 tk bazsalikom
- 0,5 ek borsikafű
- 0,5 ek tárkony
- 2,5 dl tejszín
Ahogy készítsd:
A húst sózd meg és futasd át olívaolajon. Amikor már egy kis fehér „kérget” látsz rajta, szórd rá a majorannát, bazsalikomot és borsikafűvet. Forgasd át, tedd rá a mustárt és a citrom levének a felét. Hagyd egy picit, hogy barátkozzanak egymással, majd öntsd rá az összes zöldséget. Óvatosan kavard össze, egy picit párold, majd öntsd fel a fazék ¾-ig vízzel. Takaréklángon főzd kb. 1 órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Amikor majdnem kész szórd bele a tárkonyt és öntsd hozzá a citrom maradék levét. Hagyd még 10 percet főni. Ezután vedd le a gázról, lassan kevergetve add hozzá a tejszínt, majd egy rottyanásnyira tedd vissza főni.
Cipóban tálalva, egy –egy negyed citrommal tökéletes, selymes, karácsonyi leves.