Snidlinges, paprikás, kukoricakenyér

Gyűjtögetőknek

Zseniális, és mert nem sütemény azért került ide. Tehetsz bele bármilyen apróra vágott, reszelt zöldséget a paprika helyett, és ehhez illő zöld fűszert. Tudjátok mivel a legistenibb? Tojásos lecsóval…még melegen.

Hozzávalók: 40 dkg kukoricaliszt, 10 dkg rozsliszt / tönkölybúza liszt, 2 tojás, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg vaj, egy csipetnyi só, 1 ek snidling, 1 egész kaliforniai paprika, 1 tk őrölt piros paprika, 1 kk szerecsendió,1 kk cukor, 1kk szódabikarbóna, 2 dl joghurt.

Ahogy készítsd: Langyos, cukros tejben futassuk fel az élesztőt. A tojásokat verjük habosra, majd adjuk hozzá a joghurtot és a szódabikarbónát és jól keverjük össze.

Egy másik tálban keverjük össze a liszteket, sót, apróra vágott snidlinget és kaliforniai paprikát, valamint a szórjuk rá a szerecsendiót és az őrölt piros paprikát.

Ezután a lisztes keverékre öntsük rá a felfutatott élesztőt és kezdjük el össze dolgozni. Amikor már sima, tegyük hozzá a tojásos keveréket, és jól dolgozzuk össze. Állagában nem olyan lesz mint az ‘igazi, hagyományos’ kenyér. A kukoricaliszttől sokkal lágyabb és könnyedebb. Amikor kész a tésztánk, akkor öntsük formába és 180 fokon, előmelegített sütőben süssük szép arany barnára. Nekem 50 perc kellett hozzá, régi fajta sütőben. (forma: hosszú, őzgerinc, minta nélkül).