„Sajt újra töltve”

Gyűjtögetőknek

Remek az eredeti recept is (alább megtalálod az oldalon), de valahogy…valami…Tudod, amikor érzed, hogy lehet ez még jobb is, amikor van egy kis hiányérzet, egy pici „csalódottság”. Aztán jön a gastro ördög és megkopogtatja a vállad, majd így szól.  – Figyi, mi lenne ha….?

Hozzávalók:

  • 7 dl tej
  • 3 dl főző tejszín
  • ½ kg durva, darabos túró (tudod, az a fajta ami gyerekkorunkban volt)
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ evőkanál só
  • (plusz ízlés szerint a fűszerek ha nem natúr sajtot szeretnél)

 

Így készítsd el:
A túró turmixgépben jól keverd ki a tejszínnel, míg krémes állaga lesz. Akkor add hozzá a fazékban lévő hideg tejhez. Takaréklángon, folyamatos keverés mellett főzd össze. (amikor opálossá válik a tej / tejszín keveréke akkor lesz jó).

Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve a vajjal, szódabikarbónával és sóval keverd jól össze. Óvatosan kb. 5 -10 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.

Én legutoljára 3 féle sajtot készítettem. Így a „masszámat” külön szedtem és gyorsan belekevertem a választott fűszereket, aztán muffin formába rakosgattam és betettem a hűtőbe.

1-2 órát hagyd állni, ha nagyon éhes vagy, de 1 nap múlva lesz az igazi.

Címkék: