-
„Sajt újra töltve”
-
Remek az eredeti recept is (alább megtalálod az oldalon), de valahogy…valami…Tudod, amikor érzed, hogy lehet ez még jobb is, amikor van egy kis hiányérzet, egy pici „csalódottság”. Aztán jön a gastro ördög és megkopogtatja a vállad, majd így szól. – Figyi, mi lenne ha….?
Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 3 dl főző tejszín
- ½ kg durva, darabos túró (tudod, az a fajta ami gyerekkorunkban volt)
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ evőkanál só
- (plusz ízlés szerint a fűszerek ha nem natúr sajtot szeretnél)
Így készítsd el:
A túró turmixgépben jól keverd ki a tejszínnel, míg krémes állaga lesz. Akkor add hozzá a fazékban lévő hideg tejhez. Takaréklángon, folyamatos keverés mellett főzd össze. (amikor opálossá válik a tej / tejszín keveréke akkor lesz jó).Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve a vajjal, szódabikarbónával és sóval keverd jól össze. Óvatosan kb. 5 -10 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
Én legutoljára 3 féle sajtot készítettem. Így a „masszámat” külön szedtem és gyorsan belekevertem a választott fűszereket, aztán muffin formába rakosgattam és betettem a hűtőbe.
1-2 órát hagyd állni, ha nagyon éhes vagy, de 1 nap múlva lesz az igazi.