-
Fahéjas- gyömbéres csirkemell, rózsaborzsos cukkinivel
-
Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell, 1 ek fahéj, 1 ek örőlt gyömbér, 1-2 ek evőkanál olívaolaj, ízlés szerint ső a husihoz, (ha van időd pácolni, akkor még, 1 paprika, 2-3 fokhagyma, 1 paradicsom, 1 ek mustár, plusz 1 ek olíva olaj), 1 nagyobb cukkini, 1 cs. mozarella, 1 tk rózsabors, 1 ek olíva olaj, 1 kk só.
Cukkini elkészítése: A cukkiniket hámozás nélkül vágjuk csíkokra, majd lobogó sós vízbe dobjuk bele őket, és főzzük kb. 4-5 percig. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Amíg forró fürdőben tartjuk, addig van időnk arra, hogy a mozzarellát közepesen vastag szeletekre vágjuk. Félretesszük. Kivesszük a cukkiniket a forró vízből, lecsöpögtetjük, majd rétegezve egy tűzálló tálban egymásra rakjuk őket a mozzarellával. (cukkini – mozarella – cukkini – mozarella – cukkini). A tetejét szórjuk meg durvára morzsolt rózsaborssal. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és kb. 180 fokon süssük 10-15 percig.
Csirkemell elkészítése: A csirkemellben az a zseniális, hogy pikk-pakk elkészül és semmiféle ördöngősséget nem igényel valami istenit készíteni belőle.
A husit vágjuk 4-5 egyenlő szeletre, fektessük egymás mellé, locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal és dörzsöljük be mind két oldalába a fűszereket. Egy gondolatnyit hagyjuk állni. Amikor ez letelt (közben rápillanthatunk a cukkinikre), akkor egy serpenyőben közepes lángon mind két oldalát arany barnára sütjük. Ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Amikor kész vagyunk vele, tányérra rakjuk, mellé tesszük a mozzarellás cukkiniket és élvezve az isteni illatokat és látványt, mosolyogva tálaljuk.
Pác (ha van időnk, és előre is gondolkoztunk): olívaolajat, mustárt, fűszereket és a tört fokhagymát összekeverjük. Beletesszük a felszeletelt csirkemellet és rádobjuk az egészre a félbe vágott paradicsomot, és a négy részre vágott paprikát. Összeforgatjuk, és egy pár órára lezárt edényben betesszük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.