Erdei gyümölcsös-joghurtos tortácska

Édes kísértések

Bevallom, egy kis csalás van a dologban. A tortalapokat most nem én sütöttem, vettem. De így lett 30 perc alatt egy mennyei sütim.

Hozzávalók (6 db):

  • 1,5 dl tejszín
  • 4 ek búzadara
  • 1 krémes natúr joghurt (Tejmanufaktúra)
  • 1 csomag mini gofris tortalap ( Jagfeld)
  • 30 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
  • 1 ek barna cukor
  • ½ ek reszelt citromhéj
  • 1 tasak tortazselé (zselatin)

Ahogy készítsd:

Tortalapok meg vannak, így az alappal meg is vagyunk.

A krém elkészítése sem bonyolult.

1,5 dl tejbe szórd bele a 4 ek búzadarát és készítsd belőle „tejbegrízt”. Most tudom ez furin hangzik így, de azt hiszem így a legegyszerűbb megfogalmazni. Amikor kész, vedd le tűzről és csomómentesen keverd el benne a natúr joghurtot. Tegyük félre egy picit míg hűl.

Addig a vegyes erdei gyümölcsöt – egy jó maréknyi kivételével – tegyük egy kisebb fazékba, szórjunk rá egy evőkanál barna cukrot, reszelt citromhéjat és folyamatos kevergetés mellett 5-8 perc alatt főzzük össze.

Arra figyelj közben, hogy ne törd meg a gyümölcsöket. Valószínűleg jó sok levet fog engedni, ne lepődj meg rajta. (ha túl sok, akkor menet közben öntsd le a gyümikről). Akkor lesz jó, amikor a cukor teljesen elolvad és rásimul a gyümölcsökre. Ha ezzel megvagyunk, tegyük ezt is félre, és egy másik kis edényben készítsük el az átlátszó tortazselét a tasakon szereplő leírás szerint.

Amikor meg vagyunk mindennel, akkor töltsük meg a tortalapokat. Először kanalazzuk bele mindegyikbe a grízes, joghurtos krémet, utána tegyük rá a gyümölcsöket, és a végén öntsük nyakon őket tortazselével. Egy picit hagyjuk pihenni, dőljünk hátra a kanapénkon, vegyük a kezükbe a tányért – rajta a sütivel – és lassan „villázva” fogyasszuk el és élvezzük a krémes, lágy, kissé savanykás gyümölcsös csodát.