Csirkemáj, saláta ágyon

Vadászóknak

Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg friss csirkemáj, 5-6 nagyobb fej csiperke gomba, 1 kis zacskó mini mozzarella, paprika, paradicsom,  fél zacskó / doboz rucolla vagy madársaláta, 4 ev olívaolaj, 1 tk kakukkfű, csipetnyi só, 1 kk curry (enyhe), 1 kk szerecsendió, 1 kk őrölt bazsalikom, 3-4 szem rózsabors durvára törve.

Ahogy készítsd: Hiedelem, hogy a májat nem lehet előre fűszerezni, mert kemény lesz. Igazából semmi baja nincs, ha sütés közben sózzuk, ízesítjük. Akkor nézzük először ezt. Egy serpenyőbe beleöntjük az olíva olajat, és rátesszük az egészben hagyott májakat. Megszórjuk a fűszerekkel: só, curry, szerecsendió, bazsalikom, rózsabors. Felforrósítjuk 2 ek olívaolajon és folyamatosan, óvatosan forgatva 10 perc alatt készre sütjük. Félretesszük.

Egy másik serpenyőben, 2 ek olívaolajat öntünk, és beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, rászórjuk a kakukkfüvet, addig sütjük, amíg szép arany barnák lesznek. Amint meg van ráborítjuk egy májra és óvatosan, hogy ne törjük összeforgatjuk az egészet.

Egy nagyobb tányérra, rátesszük a rucollát, darabolt paradicsomot, paprikát, mozzarellát (mintha ágyat készítenénk az illatozó májunknak), és erre kiszedjük a még meleg, hirtelen átsütött májas-gombás csodánkat