„csirke” a porondon

Blog

Ezen a héten „csirke” volt porondon. A választás azért esett rá, mert igen egyszerűen elkészíthető minden féle módon. Plusz, most valahogy olyan húsos kedvembe vagyok. Na jó, igazából azért lesz egész héten csirke, mert nem lehet fél kilós csirkét kapni – amit egy szingli konyha azért néha szívesen venne – , a másfél kilós pedig azért egy jó ideig kitart.

Apropó csirke vásárlás, erről eszembe jutott, hogy mennyire szeretek henteshez járni. Igen mókásan elvagyunk minden egyes alkalommal és azt hiszem már megszokták, hogy igen érdekes mennyiséget bírok vásárolni. Néha reménykedve néznek rám, amikor mondjuk, 4 szelet tarját kérek,  de ez az apró szikra eltűnik az arcukról, amikor következő alkalommal csak annyit mondok: „Üdv, keresnék egy jóvágású egy személyes csirkét.” Egyébként már rájöttem, hogy ez a világ egyik legnehezebb feladata, legalábbis nekem. Egy személyes ételeket főzni. De azért tanulom, időről – időre, ha pedig még sem jön össze és nagyobbra sikerül az adag, akkor áthívom a barátaimat egy vacsira. Na de ne kanyarodjunk el a csirkétől, bár mondanom se kell ma se sikerült egy személyes adagot venni. Azt hiszem a szárnyasok és a hentesek tüntetnek ellenem. Így haza érve erősen elgondolkoztam, hogy akkor mit kezdjek a mai szerzeményemmel. Több dolog is eszembe jutott, így ehhez mérten daraboltam fel másfél kilós szárnyasomat. És hogy mi minden lett belőle? A receptek között megtaláljátok. 1. Masalába forgatott csirke szárny, 2. Gyöngyöző húsleves, 3. Fűszeres sült csirkemell csapatiba töltve, 4. Pácolt, mustáros csirkemell (sütőben sütve).

Címkék: