Chilis, thai leves

Forrón és hidegen

Hozzávalók: 2 db (165 ml/db) kókusztej sűrítmény, 2 szelet csirkemell, 0,5 csomag üvegtészta, 200 gr orientál stye mix (fagyasztott zöldség – zöld és piros kaliforniai paprika, póréhagyma, bambusz, szeletelt gomba, zsenge hüvelyes zöldborsó), 1 jó maréknyi szárított fekete gomba, 1 ek olívaolaj, 1kk chili, 1kk enyhe curry (mandras), 1 kk szárított metélő hagyma, 1 db zöldségleves kocka, csipetnyi só

Ahogy készítsd: Ennek a levesnek az elkészítése zseniálisan egyszerű. Körülbelül 20 perc alatt kész, selymes, bársonyos izével és a fűszerek harmóniával mindenkit levesz a lábáról. Első lépésként a két szelet csirkemellet vágjuk apró kockára.

Fazekunkban (kb. 3. l), tegyük bele az olíva olajat és erre szórjuk rá a fűszereket, folyamatos kevergetés mellett – hogy ne égjen meg a chili és a curry – egy picit pirítsuk meg. Elég neki 20-30 másodperc. Amikor már érezzük az isteni illatát dobjuk rá a kockára vágott husinkat és forgassuk át a fűszeres olajban. Adjunk neki egy kis időt, hogy a külsején egy pici “kérget” képezzen a curry és a chili. Ezután dobjuk rá a zöldségeket és pároljuk össze az egészet. Vegyük le tűzről egy pillanatra. Öntsük rá a kókusztejet, a tejszínt és a maradék részt töltsük fel vízzel. Kavarjuk össze, és közepes lángon 10-15 percig főzzük.  Amikor már majdnem kész, akkor tegyük bele az üvegtésztát, csodáljuk meg a színek kavalkádját és vegyük le a tűzről az elkészült levesünket.

 

Címkék:  ,