Zöldborsókrém leves

Forrón és hidegen

Vasárnapi „menü” feltöltése lassan kezdődik….bár tegnap senki sem volt bátor és osztotta meg, hogy a felsorolt alapanyagokból mit főzne  Akkor kezdjük.

Zöldborsókrém leves, kakukkfűves grillezett gombával

Hozzávalók ( 4 személyre):

• 1 csomag fagyasztott zöldborsó
  • 1 kicsi főző tejszín
  • 1 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 2 zöldségleves kocka / húsleves kocka
  • petrezselyemzöld
  • 5-6 nagyobb barna csiperke gomba
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 csipetnyi só

Zöldborsót tegyük bele a fazékban (kb. 2 literes), öntsünk rá kb. 1 liter vizet. Ezután adjuk hozzá a darabolt paprikát, fokhagymát, leveskockát, szerecsendiót, gyömbért, és egy csipetnyi sót (ha szükséges). Főzzük, kb. 15 percig forrás után, tartalék lángon. Aztán vegyük le tűzről, pürésítsük egy bot turmix segítségével, és öntsük hozzá a tejszínt, valamint a tetejére szórjuk rá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Óvatosan keverjük el, majd tegyük vissza minimum lángra, hogy egyet rottyanjon.

Ezután, vágjuk szeletekre a gombát és 2 kanál olívaolajon egy teflon serpenyőben,  1 csipetnyi sóval és 1 tk kakukkfűvel hirtelen pirítsuk át. Elég lesz neki, kb. 3-5 perc.

Amint meg van, zuttyantsuk bele az álmodozóan fődögélő zöldborsónkhoz, kavarjunk rajta kettőt, hármat és készen is van, az ízletes krémlevesünk.

Tálaláskor reszelhetünk rá egy kis füstölt sajtot, mennyei lesz.