Rózsaborsos, mozarrellás cukkini

Gyűjtögetőknek

Ezzel a recepttel találkozhattál a húsevőknek szóló részben, mert grillezett csirkemell mellé isteni köret.

Hozzávalók: 1 ek evőkanál olívaolaj,1 nagyobb cukkini, 1 cs. mozarella, 1 tk rózsabors, 1 ek olíva olaj, 1 kk só.

Cukkini elkészítése: A cukkiniket hámozás nélkül vágjuk csíkokra, majd lobogó sós vízbe dobjuk bele őket, és főzzük kb. 4-5 percig. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Amíg forró fürdőben tartjuk, addig van időnk arra, hogy a mozzarellát közepesen vastag szeletekre vágjuk. Félretesszük.  Kivesszük a cukkiniket a forró vízből, lecsöpögtetjük, majd rétegezve az olajjal kicsit meglocsolt, tűzálló tálban egymásra rakjuk őket a mozzarellával. (cukkini-mozarella-cukkini-mozarella-cukkini). A tetejét szórjuk meg durvára morzsolt rózsaborssal. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és kb. 180 fokon süssük 10-15 percig.