Patisszonos, szalonnás, túrós tészta

Vadászóknak

Tudom, így valószínűleg szörnyen hangzik. De, ha valaki kellően bátor (vagy éppen csak egészen egy picit), akkor a kíváncsiságtól vezérelve elkészíti ezt az ételt, így más ruhába bújtatva is.

Hozzávalók:

• 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 30 dkg tokaszalonna
  • 40 dkg patisszon
  • 1 tk szárított kapor
  • kb. 350 g száraz tészta (kicsit több mint a csomag fele)

A tésztát, enyhén sós, bő vízben, kifőzzük, leszűrjük. A túrót turmix gép segítségével összekeverjük a tojással és a nagy doboz tejföl felével, félretesszük. Kockára vágjuk a szalonnát, és arany barnára sütjük, kiszedjük a zsírjából és rádobjuk a tésztára. Ezután ehhez hozzákeverjük, óvatosan forgatva, a túrós masszánkat. Eddig nagyjából egy sima, megszokott és mindenki által kedvelt túrós tészta. Akár meg is állhatnánk és jóízűen falatozhatnánk belőle, pedig a java  – bátorságunk próbája – még csak most jön.

A patisszont sajtreszelőn lereszeljük, majd a szalonna kiengedett zsírjából elcsenve kb. 2 evőkanálnyit, egy serpenyőben átfuttatjuk, míg halvány arany barna színt kap. Ekkor hozzá adjuk a kaprot és 4-5 átforgatás után levesszük a tűzről.

Előveszünk egy tűzálló tálat, belehalmozzuk az összekevert tésztánk felét, majd a patisszon felét, aztán ismét tészta, és a végén ismét patisszon.  Előmelegített sütőben, 20 perc alatt, készre sütjük, hogy az ízek összeérjenek.