Mézes, chilis csirkeszárny

Vadászóknak

Az egyik kedvencem, mert hihetetlenül egyszerű, gyorsan kész van és még „A PASINAK” a chilis thai leves szexi, számomra ez az. Utoljára neki csináltam, amikor az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégis csak találkozunk és baromira éhes. Álltam, tébláboltam és ismét álltam a bolt közepén és azon gondolkoztam, mi van kész 1 óra alatt, ami mellett nem kell majd sertepeltélnem és folyamatosan kavargatnom, no és nem utolsó sorban még arra is lesz időm, hogy munka után valahogy, valamiféle félig szexi istennőt varázsoljak magamból.

Hozzávalók:

• 80 dkg – 1 kg csirke szárny
  • 2 kanál olíva olaj
  • 1 Maci méz
  • 1 nagy ketchup, fele
  • 2 db chili apróra vágva
  • 3 evőkanál majoranna
  • 2 kávéskanál só (vagy ízlés szerint)

A csirke szárnyat mossuk át hideg vízben, ha szükséges tisztítsuk meg, majd szorosan egymás mellé rakjuk le egy tepsiben, aminek az aljára olívaolajat locsoltunk.

Egy kis tálban keverjük össze, az mézet, ketchupot, chilit, majorannát és a sót, majd az egészet öntsük rá egyenletesen a csirke szárnyakra.

Fólia alatt, előmelegített sütőben süssük, kb. 40 percet még a husi lepuhul. majd fólia nélkül folyamatosan forgatva kb. még 20-30 percig maximális lángon.

Köretként én petrezselymes rizst adtam hozzá, de mennyei sült krumplival is, főleg ha a meglocsoljuk a hús alatt maradt szafttal.