Hús nélkül

Gyűjtögetőknek

Valahogy az évek alatt kialakult az, hogy egyre kevesebb húst eszem. Tudatosság, vagy elhatározás abszolút nincs benne, egyszerűen csak van amikor jól esik nélküle. Néha hetekig eszembe se jut, bármilyen húsfélét megenni, néha pedig iszonyúan vágyok egy jó kis vörös boros marhapörköltre, sült kacsacombra, szóval szerintem ezért nem leszek soha vega. A szervezett úgy is szól, hogy mi kell neki, csak hallgatni kell a sugallatra.

A nehézség az elején, mikor elkezdtem több zöldséget enni, az volt, hogy túl monotonnak éreztem. Kirántottam, megpároltam, töltöttem, mindent, amit lehet, aztán hirtelen elfogyott a tudomány és kezdtem unni. Így elindult a kísérletezés….bevallom voltak kínos percek.

Ide már a jó kipróbált recepteket töltöm fel, hogy te elkerüld a nagy hümmögéseket és kérdéseket. „Szívem, ennek biztos így kell kinéznie?” De, ha egyszer valaki még is megkérdezi, nyugodtan mond kellő határozottsággal; „Persze, simán”.