Hamburger egy kicsit másképpen

Vadászóknak

Jó, tudom ez sem valami kalória szegény cucc, de talán mégis egészségesebb, mint a gyorsétteremben kapható társai. Valamint jó tudni, hogy pontosan mi is van benne, az biztos, hogy semmi adalék, és kitűnő késői reggeli, főleg egy hosszabbra tervezett kirándulás előtt. Én nagyobb adagokban szoktam csinálni, és formázás után, fóliával különválasztva beteszem a mélyhűtőbe. Így ha kell egy – két darab csak kiveszem és pár perc alatt kisütöm.

Hozzávalók a hamburgerhez:

• 20 dkg darált pulykahús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk őrölt, piros paprika
  • 1 csipetnyi chili
  • 1 tk mustár

Hozzávalók a körethez, 2 személy részére:

• 4 tojás
  • jó 3 maréknyi zöldbab
  • kb. 1 dl olívaolaj

A hamburger összetevőit egy nagy tálban keverd össze, és ha teheted, hagyd állni pár órát, hogy az ízek összeérjenek. Vizes kézzel formálj belőle nagyobb gombócokat, majd lapítsd szét a tenyereid között, kb. jó ujjnyi vastagságúra. Ezután kb. 2 kanálnyi olíván süsd át. (nem szükséges, hogy „tocsogjon” az olajban). Amikor kész, vágd félbe és tedd félre egy picit, hogy hűljön.

Köret, személyenként 2-2 tükörtojás kevés olajon sütve, valamint párolt zöldbab. Azt hiszem ezt nem szükséges leírnom, hiszen mindenki tudja, hogyan kell készíteni továbbá ki így, ki úgy szereti a tojást. Én személy szerint, úgy szoktam készíteni, hogy a sárgája még folyjon, mert akkor jól lehet tunkolni a kenyérrel.

Címkék: