Csapati (indiai lepény)

Gyűjtögetőknek

Csapati (indiai lepény)

Hozzávalók:

  • 2 bögre teljes kiőrlésű liszt (én rozslisztet használtam),
  • kb. 2 dl víz,
  • 1 csipetnyi só

Ahogy készítsd:

Gyúrd jól össze az hozzávalókat. Az a lényege, hogy sima, lágy tésztát kapjuk. 30 percig pihentesd. Majd, a kezeddel formázz belőle kb. 50 centis rudat. Vágd fel 12 egyenlő részre. A darabokból, formázz kis gombócokat és lisztezett felületen nyújtsd kb. 20 centis körökre. Előmelegített serpenyőben, olaj nélkül, 1-2 perc alatt süsd meg. Akkor jó amikor „felhólyagosodik” és egy picit megkapja a tésztát (barna kis foltok lesznek rajta).

Melegen isteni. Fontos, ha nem használod fel az összes gombócodat akkor rakd hűtőbe, másnap is megsütheted. (Én mélyhűtőbe is szoktam tartani, fóliával elválasztva. Így amikor kell, csak kikapom és hagyom hogy egy ideig szobahőmérsékleten míg kienged)

Én hússal és zöldségekkel is szoktam tölteni. A képen, egy jó kis parmezános tojásrántottával készítettem.

Címkék:  ,