Áfonyás, mini sajttorta

Hozzávalók (4-5 darabhoz): 7-8 darab zab keksz (győri), vagy másfél – két maroknyi győri édes keksz, 3-4 evőkanál tej, 20 dkg mascarpone, 4 evőkanál cukor, fél lime leve, 1,5 dl tejszín, 5-6 ek áfonyalekvár.

Ahogy készítsd: a kekszet ledaráljuk, összekeverjük a tejjel, és masszát készítünk belőle. Akkor lesz jó ha egybe áll, és nem esik szét. Ezt óvatosan beletesszük 4 -5 darab kerek formába és egyenletesre simítjuk (kb. kisujj vastagságú legyen).

Egy másik tálban összekeverjük a mascsarponét, cukrot, lime-ot és hozzá adjuk a felvert tejszínhabot. A krémet elosztjuk a keksz alapokon, a tetejére rákenjük a lekvárt és 2-3 órára betesszük a hűtőbe pihenni. Kész is:)

Megjegyzés: nekem nincsenek kerek formáim, így alufóliából szoktam csinálni. Annyi a titka, hogy duplán kell hajtani, kb. 5-6 centi magas legyen, és a végén tűzd össze tűzőgéppel. Azért is jó megoldás, mert ha kihűl a tortácskánk, akkor elég csak óvatosan az oldaláról lehúzni, és már is ott terem előttünk valami édes kis csoda.